Transportsystemer generelt

Sådan gør du dit træningscenter mere bæredygtigt

Et fitness center danner rammer for mange transportsystemer. Det kan godt være at deltagerne ikke fysisk bevæger sig flere kilometer, men de bevæger sig stadig på transportsystemer som cykler og løbebånd. Derfor fandt vi det interessant at skrive en artikel med fem gode tips til at gøre dit træningscenter mere bæredygtigt.

1. Invester i holdbart materiale

Ofte kigger folk på prisetiketten, når det kommer til at indretningen af et fitness center. Men husk også på at fokusere på holdbart materiale, som holder i mange år. Dette er især vigtigt i et træningscenter med mange besøgende. Her kan du være mere bæredygtig ved at investere i en modstandsdygtig træningsbænk, effektive løbebånd og andre maskiner, som ikke har behov for at blive udskiftet ofte.

2. Opfordre til genbrug

Du kan også gøre dit træningscenter mere bæredygtigt ved at opfordre til genbrug. Her bør du tænke i baner for at byde på et udvalg af skraldespande til affaldssortering. Dette gælder både for dine medarbejdere samt for de besøgende i træningscentret.

3. Brug økologiske rengøringsprodukter

Du har sikkert meget rengøring at se til i et træningscenter. Mange rengøringsprodukter kan være utroligt skadelige for planeten, og derfor kan du være mere bæredygtig ved at anvende økologiske rengøringsprodukter til at fjerne snavs og bakterier.

4. Motiver medarbejderne til at cykle på arbejde

Nu hvor vi har fokus på transportmidler, er det også en god ide at tænke over medarbejdernes transport til og fra arbejdspladsen. Her kan det være en glimrende ide at motivere medarbejderne til at springe på jernhesten, når de skal møde på arbejde. Hvis du har et klimavenligt træningscenter, kan det være en god ide at ansætte medarbejdere med de samme værdier. Det kan give jeres fitness center et unikt koncept, som vil falde i god jord hos mange personer.

5. Energibesparende belysning og temperaturkontrol

I kan spare penge og være gode ved miljøet ved at investere i energibesparende belysning og fokusere på en god temperaturkontrol. Det siges at hvis du skifter den almindelige pære ud med LED-belysning, kan du potentielt spare helt op til firs procent af dit elforbrug på belysning. Det kan blive til mange penge i et større træningscenter med masser af belysning.

Derudover kan jeres træningscenter også spare penge på elregningen med vedligeholdelse af et energieffektivt system til klimastyring og temperaturkontrol. Her siges det at I kan spare mellem 10 og 20 procent på elregningen. Det bidrager også til at gøre træningscenteret grønne, og det kan få flere kunder til forretningen. På den måde kan I altså spare penge, og øge vækst på samme tid.

bard