Transportsystemer generelt

Belast miljøet mindre

Danmark byder på mange måder at transportere sig på, og transport fylder måske i 2020 mere, end det nogensinde tidligere har gjort. Men der er rent faktisk mange flere måder at transportere sig på end ved hjælp af de mest gængse metoder. Der er ingen tvivl om, at flere og flere mennesker er begyndt at cykle, og det kan altid være fordelagtigt at springe på jernhesten. Dog er der nogle gange distancer, der er så lange, at en cykel ikke kan være behjælpelig. Til andre tider er der tale om ganske små distancer, og så kan det være fint at gå.

Det er ikke alle mennesker, der har fået øjnene op for alle de unikke fordele, der er ved at gå. Hvis man har været til en god Halloweenfest med udklædningstøj, så er der ikke noget bedre end at gå hjem bagefter. Det behøver heller ikke at tage lang tid. Men der er også mange andre steder, man kan gå hen, og mange mennesker går gerne op til 10 eller flere kilometer om dagen. Der er dog naturligvis ikke noget krav til, at man skal gå så langt, hvis ikke man har lyst. Men det er godt – både for miljøet og for en selv.

Tænk over din måde at transportere dig på

Det vigtigste er nu nok engang at tænke over den måde, man vælger at transportere sig på. For nogle mennesker er det vigtigt at tage bilen fra tid til anden, mens andre sagtens kan nøjes med at tage bussen, toget, metroen eller letbanen. Det handler naturligvis også om, hvor det er, man skal hen, og hvor ofte man skal af sted.

Der er også mange, der vælger at transportere sig på flere forskellige måder, og derfor kan man også med fordel vælge et miks af de forskellige transportmidler. Har man en bil, så kan det være godt at tænke sig om, inden man sætter sig ind i den. Har man brug for den, eller har man ikke?

bard