Transportsystemer generelt

Nu kan vi igen komme på krydstogt

Det har været småt med mulighederne for at komme ud at sejle med de store krydstogtsskibe de sidste par år. Mange har ligget for anker under coronatiden, og nogle lande har frarådet folk at tage på krydstogt på grund af smittefare. Men nu tyder alt på, at de igen kommer ud at sejle. Og så er det jo om at være klædt på til lejligheden – med lækre jeans til en dame og hvad der ellers er brug for af påklædning, når man skal transportere sig med skib.

Der går mange historier om forskellige regler for påklædning på et krydstogt, men uanset hvor stiligt det måtte være, kan man altid komme omkring hverdagene ombord med lækre jeans til en

dame som en del af sin basispåklædning. Jeans til en dame er all round tøj, som kan bruges i mange sammenhænge, og som også vil gøre sig i den daglige påklædning, når det er blevet hverdag derhjemme efter krydstogtet.

Husk offentlig transport

Når man er kommet vel hjem igen, er det slut med luksuriøs transport på et krydstogtskib. Så er det vigtigt at bruge den offentlige transport, som er en billig og klimavenlig måde at komme rundt på. Men der er selvfølgelig tale om forskellige ting – den daglige transport til og fra arbejde, studie eller fritidsaktiviteter kan ikke rigtigt sammenlignes med krydstogtets feriestemning.

Tag verden rundt

Man kan komme verden rundt på et krydstogt, idet der er ruter alle vegne. Mange foretrækker et krydstogt under varme himmelstrøg, men det er også populært at cruise fra storby til storby eller besøge de kolde egne. Et krydstogt omkring Antarktis er både eksotisk og interessant, men kræver også noget af den rejsende.

Vil man tættere på, og måske opleve et lidt mere afslappet krydstogt, kan man tage med den norske Hurtigruten, som sejler op og ned langs den norske kyst. I dag er der et stort turistislæt på ruten, men den har sin rod i den almindelige rutesejlads langs kysten og fungerer også stadig som sådan. Alene af den grund er det en spændende og anderledes oplevelse, og her vil en casual påklædning med jeans til en dame være helt på sin plads.

bard