Transportsystemer generelt

Spar penge på transport og få råd til at renovere bolig

Pendler du dagligt til dit arbejde, og har du nogensinde overvejet, hvordan du mon kan spare penge på det? Så er du havnet det rette sted. Her på vores hjemmeside har vi nemlig masser af spændende og dybdegående artikler om transport, og i denne artikel ser vi nærmere på omkostningerne i forbindelse med netop det. Det er nemlig ofte dyrt at pendle dagligt mellem ens arbejde og hjemmeadresse, men sådan behøver det ikke at være. Med de penge du sparer på transporten, kan du få bedre råd til at renovere dit badeværelse og resten af din bolig, og det ser vi også nærmere på her. Så lad os straks komme i gang.

Drømmer du om et nyt luksusbadeværelse? Sådan får du råd til det!

At pendle dagligt til ens arbejde er som nævnt ofte en dyr affære. Heldigvis er der dog måder hvorpå, du alligevel kan få råd til at renovere dit badeværelse. Vi anbefaler dig nemlig at købe dine VVS- og badeværelsesvarer online. Det kan du for eksempel gøre hos Rörfokus, som er en af Danmarks største onlinebaserede VVS-butikker.

Fordelen ved at købe VVS-varer online er klar: Man sparer nemlig ofte penge på det, eftersom de onlinebaserede butikker kan sælge deres varer billigere, da de ikke har store fysiske butikker at betale leje til. Det kommer os forbrugere til gavn, og det er naturligvis noget du bør udnytte.

Og det fører os i øvrigt naturligt tilbage til, hvordan du også kan spare penge på din daglige transport. Men hvordan gør du lige nøjagtig det?

Dan dig et overblik over dine vaner og transportmuligheder

Rigtig mange danskere pendler dagligt mellem deres bolig og arbejdsplads. Og som om det ikke var nok, så tilbagelægger mange af os endda også stadig flere kilometer dagligt. Nykredit annoncerede således i 2018 ny statistik der påviste, at den gennemsnitlige afstand mellem bopæl og arbejde for pendlere var steget fra 19,1 km til 21,5 km i perioden fra 2008-2016.

Den øgede pendling gør det vigtigt at danne sig et overblik over dine transportvaner. Er der for eksempel kortere vej med toget frem for med bilen? Og sparer du muligvis penge ved at smutte med bussen? Så hop på “det offentlige”! Det er endda også en god måde at belaste miljøet mindre på i det daglige. Det er i øvrigt værd at bemærke, at du kan trække din transport fra i skat, uanset om du kører med bil, bus eller tog. Ja, du kan endda trække dine tilbagelagte kilometer fra i skat, selv hvis du cykler, går eller endda løber på arbejde!

Sådan trækker du din transport mellem arbejde og bolig fra i skat

Ja, den er som sagt god nok – du kan sagtens trække transporten fra i skat, uanset hvilken måde du tropper op på din arbejdsplads dagligt. Du skal blot have mindst 24 km på arbejde til sammen, altså mindst 12 km hver vej. Har du det, så er du kvalificeret til dit såkaldte “befordringsfradrag”. Dit estimat af antallet af arbejdsdage med transport indtaster du blot i det relevante felt i din forskudsopgørelse, og når året er omme registrerer du, at alt stemmer overens i din årsopgørelse.

Overvej også om du måske kan arbejde hjemmefra lidt oftere. Dermed sparer du ekstra på transportposten og får flere penge til at renovere badeværelse for.

bard